Iluziile mascaricilor

Mascaricii inconstienti, iresponsabili si ridicoli fac tumbe la televizor, alimentand din belsug motivele de voiosie ale inteleptilor si starnind nedumerire in randurile natarailor, sunt gata oricand de a pune mana pe bagheta pentru a dirija simfonia mizeriei croita de dansii pe seama celor multi si slabi.
Condusi de diavol, scormonesc fara scrupule orice reforma, orice infaptuire ce insemneaza, progres, contesta orice lege morala si ne demonstreaza cu dintii ranjiti, cu ochii holbati, sinistra formula: este un animal rau, incapabil de a deveni in vreun fel sau altul vesnic rob burtii sale nesatioase.
Ce a avut de pierdut aceasta mana de bezmetici, de circari? Patrimoniul agonisite pe spinarea cetateanului onest si a statului prost gospodar sau, mai exact, prost gospodarit de ei!
S-a observat, vreodata, cat de putin in toate legile lor vreo umbra de idealism in care sa se topeasca interesul personal in fata grupului permanent ale carui interese depasesc mintile lor bolnave?
Au lucrat todeauna contra propriei lor constiinte, legile lor intortocheate au oferit omului luminat si cinstit aspectul unui labirint din care nu poti desprinde decat biete compromisuri facute de ologii vietii.
Dar viata, in vesnica ei miscare, a trecut peste dansii si ritmul ei vioi. Larma lor asurzitoare napastuia urechea cu acorduri stridente.
Cu pumnii inclestati, ameninta viata ce ia forme nepricepute de dansii! Obligati sa se miste pe linia interioara a progresului si-au frant gatul neobisnuiti sarmanii cu noua acrobatie.
Sunt pur si simplu inadaptabili!
Factorul lor califica intr-o conferinta balbaita, cu aer de preot raspopit si tuns capreste, reforma noastra administrativa. Ce intelege el din toate problemele ce se framanta in jurul noilor oranduiri. Reforma administrativa care schimba intreg aspectul statlului roman, ciupita de varsatul mintii lor (prin care sufla vantul) in punctuatia ei initiala, ramane nestramutata in mintea si vointa guvernantilor autentici ai tarii.
Ce ne impiedica sa dam foc „templului”. Ce ne impiedica sa schimbam acest imperiu de nimic? Acest imperiu de cenusa sa devina Phoenix?
Noi suntem schimbarea!
Mascaricii vor face mai departe tumbe la televizor, vor anunta criza de guvern, vor exploata orice mizerie trecatoare, si in goana lor dupa putere isi vor croi iluzii trandafirii, singura lor hrana de azi si de maine. Un lac imputit ce imprastie miresme.

dupa Petre Tutea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: